Vikend u Parizu: Jojo Moyes - Osvrt

     
Autor: Jojo Moyes
Izdavač: Profil
Žanr: Ljubavni
Broj stranica: 252
Godina izdanja: 2017

"Nell ima dvadeset šest godina, i ne samo da nikad nije bila u Parizu nego nikad nije nigdje provela romantični vikend. Nije baš ljubiteljica putovanja. Ali kada se njezin dečko ne pojavi, Nell dobije priliku pokazati svima - pa i sebi - da može biti neovisna i neustrašiva. Sama u Parizu, Nell pronađe inačicu sebe kakvu prije nije mogla niti zamisliti...

U ovoj nas zbirci priča Jojo Moyes upoznaje s cijelim nizom snažnih žena s kojima se lako poistovjetiti. Ona uspijeva svakodnevne trenutke u životu učiniti nesvakidašnjima na duhovit i šarmantan način."

Kada sam doznala da će naši prevesti još jednu knjigu od Jojo Moyes, bila sam uzbuđena i nestrpljiva. Jedva sam dočekala da ju pročitam i nekako sam očekivala puno jer njezina knjiga "Tu sam pred tobom" me oborila s nogu (toliko da sam svima dosađivala mjesec dana nakon čitanja). U suradnji s Profilom, ova knjiga je brzo našla put do mojih polica.

Inače nisam veliki ljubitelj sladunjavih romantičnih romana, ali pošto je radnja u Parizu i pisana je od strane Jojo Moyes, naravno da se našlo na popisu. Iako volim za sebe govoriti da nisam neki romantični tip, unutar mene sjedi mala djevojka koja s vremena na vrijeme pokuca o moje srce i raznježi me. Sigurna sam da je svaka djevojka barem jednom maštala o odlasku u "Grad ljubavi" sa svojih dragim. Isto tako sam sigurna da su za to krivi filmovi i knjige, ali što je tu je.


Zbirka priča koje nam daju doznanja koliko žene mogu biti samostalne, hrabre, odvažne, zapanjujuće, odlučne i neustrašive. Prva mi je priča ujedno najomiljenija i najduža.

Možete li zamisliti jedan romantičan vikend u Parizu sa svojom polovicom? Sve je isplanirano i vaše uzbuđenje raste iz sekunde u sekundu jer to bi trebao biti najbolji vikend u vašem životu. No izvisite. Ne samo da se vaš dečko ne pojavi na kolodvoru, nego se sljedeći dan ne pojavi ni u Parizu. Poprilično koma, zar ne?

Nella ima iskustva s tim. Isprva se nadala kako će se ipak pojaviti jer koji bi to dečko mogao ostaviti djevojku samu u "Gradu ljubavi"? Nakon što je shvatila kako neće doći, uzela je svoju bilježnicu pro i kontra, te napisala razloge zašto bi se trebala vratiti i zašto bi trebala ostati. 

Zašto bi trebala ostati? 
U Parizu je.

 To je bilo sasvim dovoljno. Ona je tip djevojke koji uvijek po nekoliko puta važe svoje odluke, uvijek voli igrati na sigurno i usudila bi se reći kako je pomalo dosadna. No ta dva dana će je zauvijek promijeniti.


Fabien je mladić koji želi postati pisac. Kada ne radi na svojim djelima, tada pati za bivšom djevojkom i konobari u restoranu koji drži njegov otac. Njih dvoje se prvi puta sretnu u tom restoranu, ali nakon što ga Nell slučajno polije vinom nada se da ga više nikada neće vidjeti. Ipak, sudbina je odlučilla drugačije. 


Jedno u drugo se polako zaljubljuju, ali svjesni su kako će se Nell uskoro vratiti u Englesku. Ipak, oboje provode nezaboravan i romantičan vikend. 

Priče su stvarno lako čitljive i zanimljive, ali nešto mi nedostaje. Nije stvar u Moyesinom pisanju, već u mojem očekivanju koje je bilo poprilično visoko. Po meni, prva priča je nekako zasjenila sve ostale. Voljela bi jednu cijelu knjigu o Nelli i Fabienu, htjela bi više njihovim trenutaka. 



Pročitala sam ju stvarno brzo i ne mogu reći da je loša, ali željela sam nešto više. Ovo je odlično štivo za razonodu, da se malo opustite nakon napornog dana i uplovite u neki romantični svijet, ali po meni ništa više od toga. 

Neću vam sada zasebno pričati o svakoj priči jer su kratke i sve ukupno ih ima jedanaest, no ako volite čitati o ženama koje znaju preuzeti stvari u svoje ruke, o tome kako prava ljubav ipak postoji i ako želite pročitati nešto o čemu ne trebate previše mozgati - ovo je odličan izbor. :)

Ako Jojo Moyes ikada napiše knjigu o Nelli i Fabienu, čitat ću je s velikim guštom!





Želim vam ugodne dane do sljedećeg čitanja! 

Au revoir :)










Primjedbe

  1. Ova čarobnica za čaroliju koja mi je pomogla da se vratim mužu susrećem se s njim i nakon dva dana dobila sam telefonski poziv od muža koji me nije zvao 8 mjeseci. ako imate bilo kakvih problema upoznati se s njim na text / whatsapp: +2348155425481 i Eamil: templeofanswer@hotmail.co.uk znam da je vrlo moćan. Hvala vam.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Greška u našim zvijezdama - osvrt (napokon!!)

Koliba- Ruši religijske stereotipe!