Pada snijeg: Tri blagdanske romanse- Recenzija



Pada snijeg
 

Autor: J. Green, M. Johnson, L. Myracle
Broj stranica: 282
Izdavač: Fokus
Žanr: Young adult
Godina izdanja: 2016

 
Bila bi potpuna laž kada bih rekla da ovu knjigu nisam odlučila pročitati samo zašto što je John Green naveden kao jedan od autora. Ako pratite moju Facebook stranicu, onda već odavno znate koliko sam zaluđena njegovim djelima. Ovo je idealna knjiga za zimske praznike. Ja sam ju pročitala prošle godine, taman na Badnjak. Atmosfera je bila odlična i u potpunosti sam se uživala u knjigu.

Lampice su krasile police s knjigama i u rukama sam imala toplu čokoladu. Omotala sam se u toplu dekicu i cijeli dan provela čitajući. Bilo bi super da je taj dan padao snijeg, ali nije. Knjiga je opuštajuća i ne treba se previše mozgati. To je jedna od onih gdje mozak stavite na pašu i zabavljate se pustolovinama likova.

U ovoj knjizi se nalaze tri blagdanske romanse koje su napisane 2008. od strane triju odličnih pisaca (kod nas su nažalost prevedene samo Greenove knjige). Svaki je napisao zasebnu priču koja se događa tik prije Božića. Ipak, svi ti likovi se na kraju sastanu u Gracetownu, gradiću koji je prekriven snijegom.

Autorica prve priče „Jubilej express“ je Maureen Johanson. Djevojka Jubilee Dougal na Badnjak odlazi vlakom kod djeda i bake jer su joj roditelji završili u zatvoru radi banalne stvari. Zbog velikog nanosa snijega vlak se „nasuka“ i ostaje u gradiću Gracetownu. Kako bi pobjegla iz vlaka od piskutavih navijačica, dolazi u Waffle House. Tokom cijele večeri razmišlja o dečku za kojeg nije sigurna da ju voli. Nakon što upozna simpatičnog mladića koji inzistira da pođe s njim doma kako bi se utoplila, njezini dosadašnji problemi polako ali sigurno padaju u drugi plan.

Drugu priču „Navijastično božićno čudo“ napisao je John Green. Tobin, JD i Duke su naumili Badnjak provesti gledajući filmove, ali njihovi planove se promijene kada ih nazove prijatelj iz Waffle House i zatraži da donesu igru Twister (Jer tako žele navijačice koje su zapele tamo radi „nasukanog“ vlaka). Spoj pokvarenog auta, hlanoće, naganjanja, čvrstog prijateljstva i poljupca. JD je tipičan tinejdžer s hrpom hormona koji ga vuku prema curama. Tobin se trudi biti takav, ali u suštini je potpuno drugačiji od svojeg najboljeg prijatelja. Angie, zvana Duke odlučuje poći s njima iz jednog razloga –Tobin. John Green u svoje likove uvijek unese dašak humora od kojeg se nikada ne umorim.

„Svetac zaštitnik svinja“ od Lauren Myracle je ujedno i posljednja priča u ovoj knjizi. Dvoje mladih se spominju u prvoj priči. Jab i Addie su prekinuli, ali još uvijek gaje osjećaje jedan prema drugom. Priča zaokružuje i daje sretan završetak.

Priča koja će vas opustiti, svakako preporučam!

Ocjena: 4/5

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Greška u našim zvijezdama - osvrt (napokon!!)

Koliba- Ruši religijske stereotipe!

Vikend u Parizu: Jojo Moyes - Osvrt