Crescendo (II. dio serijala Tiho, tiho, anđele)



Crescendo


  Nora i Patch zapliću se u nove pustolovine, a nakon svega što su prošli njihova je veza ponovno na kušnji. Unatoč svojoj anđeoskoj prošlosti, Patch je daleko od idealnog poimanja anđela čuvara. Progonjena tajnovitom sudbinom svog oca, Nora sve češće razmišlja o njemu i onome što se zapravo dogodilo one noći kada je krenuo u Portland i zauvijek nestao iz njezina života. Želeći rasvijetliti događaje oko očeva nestanka, Nora pokreće lavinu događaja koji ne slute na dobro. U potrazi za istinom shvatit će kako je njezin život daleko od života prosječne srednjoškolke i zapitati se je li u pozadini svega tajna loza palih anđela – nefila. No, Patch se počinje povlačiti i izbjegavati odgovore na pitanja. U svojoj će se potrazi Nora ponovno naći u životnoj opasnosti, ovaj put svjesna da možda ne može računati na Patchevu pomoć. Odavno se uvjerila da su njegove tajne mračnije od svega što je mogla zamisliti.“

U prvoj knjizi otkrivali smo tajni život Patcha. Sve je nekako bilo bazirano na Norinom kopkanju i istraživanju o njemu. Temelj druge knjige je Nora i njezina bolna prošlost – gubitak oca. Sve više razmišlja o toj noći kada ga je zadnji put vidjela. U njezin život ulazi „Crna ruka“. Na njoj je da otkrije tko se krije iza tog imena jer je uvjerena kako je taj netko kriv za smrt njezina oca.

Veza između Nore i Patcha se poljulja kada mu izjavi da ga voli, ali on ne uzvrati. Osjećala se ranjivo i loše, a potpuni lom nastaje nakon što dozna da je Patch tu večer otišao kod Molly – njezine vječite neprijateljice. Povjerenje nestaje i njihova veza se ruši kao kula u pijesku.

U knjizi se pojavljuje Scott, prijatelj iz Norinog djetinjstva koji dodatno zakomplicira već dovoljno zapetljanu situaciju.

Moram priznati kako puno toga nisam očekivala. Iskreno, nakon prve knjige sam stvorila neki film u glavi i činilo mi se kako je radnja predvidljiva.

Prevarila sam se.

Ovo je stvarno odlično štivo, ako se želite udaljiti od realnosti i uploviti u svijet gdje je sve moguće, pa čak i to da se Pali anđeli zaljube i zbog toga teže da budu dobri.
Nora i Patch su posebni i ne mogu dočekati da doznam što se dalje događa s njihovim životima. 

"Mnogo se svađamo."
"Mnogo se i mirimo."

Osvrt prve knjige serijala: Tiho, tiho, anđele

Autor: Becca Fitzpatrick
Izdavač: Algoritam
Žanr: Fantasy/ Romance
Godina izdanja: 2013. /drugo izdanje/
Broj stranica: 267
Naslov izvornika: Crscendo
Ocjena: 5/5


















Primjedbe

  1. Omiljena knjiga u Fantasy žanru. Nemam doma previše knjiga jer pretežno posuđujem u knjižnici, ali ove krase moju malu policu :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Greška u našim zvijezdama - osvrt (napokon!!)

Koliba- Ruši religijske stereotipe!

Vikend u Parizu: Jojo Moyes - Osvrt